Beleef Vlissingen met de zonnetrein!

Beleef maritiem Vlissingen met de milieuvriendelijke zonnetrein! De Vlissingse zonnetrein is heerlijk startpunt voor je bezoek aan Vlissingen. Stap in en ontdek de boulevard, het badstrand en het gezellige centrum. De chauffeur stopt op de mooiste plekken. Een uitkomst als je minder goed ter been bent, niet zo van wandelen houdt of gewoon graag alle facetten van de stad wilt ontdekken. Kortom, leuk voor jong en oud! Een groene bijkomstigheid is dat de zonnetrein helemaal op zonne-energie rijdt!

Vlissingen is een stad aan het water. Alleen dat maakt Vlissingen al bijzonder. Het is daarom een stad die in elk seizoen bekoort. Als de zon schijnt kun je heerlijk flaneren over de Vlissingse boulevard: kijken en gezien worden. Maar ook met gure najaarsstormen is Vlissingen geweldig! Waar kun je beter uitwaaien dan op het strand of in de duinen!

Hop on/hop off

Dé manier om Vlissingen te ontdekken, is een ritje in de zonnetrein. Bovendien is het ook gewoon superleuk om te doen. Gezellig met z’n tweeën of met het hele gezin. Door het systeem van hop on/hop off kun je precies daar in- en uitstappen waar je wilt. Met acht haltes mis je niets van de stad! Je vindt de eerste halte van de zonnetrein op de Punt, op vijf minuten loopafstand van de Westerschelde ferry en net over de sluizen. De trein rijdt vervolgens langs de Westerschelde en de Oranjemolen naar het Arsenaal. Klim even de dijk op en geniet van het prachtige uitzicht! De route gaat verder naar de volgende stop: het Zeeuws Maritiem museum MuZEEum. Dit museum is in 2020 uitgeroepen tot het leukste uitje van Zeeland. Je ontdekt er een collectie onderwater archeologie, leert alles over Michiel de Ruyter en nog veel meer!

Koffie met gebak

Natuurlijk kun je blijven zitten en verder rijden met de zonnetrein. Doe je dat, dan is de volgende halte de Oude Markt met de Grote of Sint Jacobskerk. Gastrocafé Santiago vind je eveneens op de Oude Markt! Daar krijg je op vertoon van je zonnetrein ticket een kop koffie met gebak voor maar slechts 6,50 euro. Maar natuurlijk staat er veel meer op de (lunch)kaart! Dat maakt een stop hier wel erg aantrekkelijk! Blijf je zitten? Dan rijdt de zonnetrein verder naar de Boulevard. Als je daar uitstapt, vergeet dan niet naar het windorgel te lopen op het Nollehoofd. Het windorgel is een voor Nederland uniek monument. Het is gemaakt met bamboe met daarin gaten. Als de wind er doorheen blaast, hoor je verschillende klanken. Wie goed luistert, hoort afwisselend sonore bromtonen en hoge fluitklanken. Zo verzorgt de wind iedere dag een ander concert.

Uniek badstrand

De laatste haltes zijn respectievelijk het heerlijke Vlissingse badstrand (schoenen uit en even heerlijk met je voeten door het zand of spelen met de branding), een stop bovenaan de Coosje Buskenstraat en tot slot de Nieuwendijk. Vandaaruit rijdt de zonnetrein terug naar de Westerschelde ferry.

Combinatieticket Westerschelde ferry

Ben je in Zeeuws-Vlaanderen op vakantie en wil je graag Vlissingen bezoeken? Boek dan een combinatie ticket van ferry + zonnetrein! Dat is goed voor misschien wel het leukste ritje naar het centrum van Vlissingen! De dienstregeling van de zonnetrein sluit aan op de aankomst- en vertrektijden van de ferry. Je kunt de combi ferry en zonnetrein uitbreiden met een stadswandeling door Vlissingen. Er staan tal van gidsen te popelen om je alles te vertellen over de maritieme en industriële geschiedenis van de stad. Met recht een aanrader!

Meer weten over de zonnetrein en de actuele dienstregeling?
Kijk dan snel op www.zonnetreinzeeland.nl