Kom in Yerseke oesters rapen of mosselen proeven!

Yerseke mogen we zonder overdrijven de mosselhoofdstad van Europa noemen. In dit mossel- én
oesterdorp is van alles te beleven. Bij Tourist Info Yerseke helpen ze je graag op weg. Of je
nu wilt rondwandelen met een gids, een e-choppertocht wilt maken of zelf oesters rapen: je begint
goed aan de Havendijk, nabij alle bedrijvigheid, waar je dit toeristeninformatiebureau en meer activiteiten vindt. Als je wilt, stellen ze zelfs graag een compleet en boeiend dagvullend arrangement voor jou samen. Met zoveel contacten in en om Yerseke wordt dat altijd verrassend leuk!


Tourist Info Yerseke vind je in het kloppend hart van bedrijvig Yerseke, namelijk pal naast de
haven en de oudste oesterputten en een van de oude getijdenhavens. Daar kun je 7 dagen per week terecht voor een schat aan informatie. Yerseke staat toeristisch volop in de belangstelling. En terecht! Wat je hier ervaart, is uniek voor Zeeland, en misschien wel Nederland en Europa! Vlamingen weten de weg naar de Zeeuwse zilte zaligheden al van oudsher te vinden. Maar inmiddels raken ook steeds meer Nederlanders en Duitse toeristen in de ban van het rijke verleden én heden van dit bekende vissersdorp.

Rondleiding met gids
Wil je meer weten? Boek dan eens een rondleiding met een gids. Dat zijn niet zomaar gidsen, ze
weten echt alles over het reilen en zeilen aan wal en op de schepen. Rondleidingen zijn er in
verschillende varianten en met verschillende thema’s. Zo vind je altijd een wandeling die past! Kies je
voor de rondleiding Exclusief Plus dan neemt de gids je zelfs mee naar een oude, verlaten nostalgische mosselloods, kun je op een mosselschip rondkijken en kom je alles te weten over zeewieren. Bij de verwaterbakken van viswinkel De Viskeete sta je bovendien uitgebreid stil bij de kreeft. Je kunt ze daar van wel heel dichtbij bekijken. Leuk is dat je elke rondleiding kunt uitbreiden met een proeverij van drie verse, rauwe oesters en een glas frisse, witte wijn (of een ander drankje).


Ga op stap met een stoere e-chopper
Vind je het leuk om wat meer van de omgeving te zien? Huur dan eens een krachtige e-chopper met hoge actieradius (100+ km). Prettig is dat je altijd op de nieuwste scooters rondrijdt, wel zo betrouwbaar! Tourist Shop Yerseke heeft elk jaar een spiksplinternieuwe scootervloot! Ga voor een halve dag of een dag op stap een verken de fraaie omgeving. Toer langs de Oosterscheldedijk naar Wemeldinge, steek de indrukwekkende Postbrug over naar Kapelle, Goes of zelfs Middelburg of Veere of laat je gidsen in het prachtige en unieke natuurgebied De Yerseke Moer. Volgens natuurorganisatie Het Zeeuwse Landschap is dit het grootste openluchtmuseum van
Zeeland. Het is in ieder geval een natuurparel en tegelijkertijd één van de oudste landschappen van
Zeeland.

Raap je eigen oesters
Spreekt het je aan om lekker actief te zijn op vakantie en houd je van zilte lekkernijen, rechtstreeks uit de zee? Ga dan eens mee om oesters te rapen. Heerlijk buiten, met je rubberlaarzen en
handschoenen aan. De gids neemt je mee naar de dan deels droog liggende bodem van de
Oosterschelde! Stel je voor, als het daarna vloed is, zou je daar volledig onder water staan en
omringd zijn door vissen, kreeften en krabben. Gelukkig kent jouw gids als geen ander het tij en weet die ook precies te vertellen welke oester je wel of niet kunt eten. Dat vergt een goed gehoor! Superleuk om oesters ook mee naar huis te nemen, maar ze smaken nóg lekkerder als je ze raapt en direct uit de schelp opeet. Puur natuur en heel gezond!

Zoveel te doen in Yerseke, je komt aan één dag tekort! Wil je een compleet programma op maat van
jou en je gezelschap? Bij Tourist Info Yerseke delen ze graag hun beste tips met je. Voor jong en oud!

Meer informatie of een reservering maken?
Kijk dan op www.touristinfoyerseke.nl