Met gids langs het Vlissingen van toen en nu

In Vlissingen is veel te ontdekken. Om niets te missen en de mooiste verhalen te horen, is het leuk om met een gids op stap te gaan. Wil je een stadwandeling maken in Vlissingen, dan kun je drie dagen per week aanhaken bij de wandeltochten, die vertrekken vanaf de Oude Markt. Ben je met een groep, dan kun je je eigen groepswandeling reserveren. Weet je wat ook leuk is? Happen & stappen in Vlissingen!

Vlissingen heeft een rijke geschiedenis. De naam Vlissingen is al in het jaar 620 bekend en in 917 ontstaat er een dorp. De strategische ligging van Vlissingen aan het water is een rode draad door alle geschiedenisverhalen van de stad. Leuk is dat de gidsen Vlissingen op hun duimpje kennen. Ze kennen de verhalen, de streken en de stadgenoten die beroemd of berucht zijn geworden.  Ontdek bijvoorbeeld waar Michiel de Ruyter woonde en zie hoe hoog het water steeg tijdens de Watersnoodramp van 1953. Zie de enige boom die de stormvloed heeft overleefd en waarom staan die flats zo scheef? Tijdens de wandeling laat de gids het allemaal zien en kom je er alles over te weten.

Drie dagen per week
De stadswandeling start iedere dinsdag, donderdag en zaterdag om 10.30 uur en 14.00 uur vanaf de Oude Markt in Vlissingen. Alleen daar al zijn veel verhalen te vertellen. Over de Sint Jacobskerk bijvoorbeeld en de wandelroute naar Santiago de Compostella, die hier passeert. De wandeling neemt ongeveer 1,5 uur in beslag en kan, behalve in het Nederlands, ook met een Engels- of Duitstalige gids worden gelopen. Leuk is dat de gidsen zoveel weten te vertellen, dat ze aftasten waar de interesse naar uit gaat. Michiel de Ruyter, de geschiedenis van de Koninklijke Maatschappij De Schelde, de Slag om de Schelde; in Vlissingen zijn veel verhalen te vertellen.

Themawandelingen
Behalve de algemene wandelroute zijn er ook themawandelingen, te weten de Opstand van Vlissingen 1572 route en een Slag om de Schelde route. Voor komend voorjaar staat een fietsroute op de planning, namelijk langs de bunkers bij onder andere de Vlissingse Oranjedijk en het bunkermuseum in Zoutelande.

Happen & stappen
Happen & stappen is een gezellige groepswandeling, die ongeveer 3 uur in beslag neemt. Behalve een interessante wandeltocht, word je tijdens deze wandeling getrakteerd op een driegangenmenu bij restaurant Visamy (voorgerecht), de Belgische Loodsensociëteit (hoofdgerecht) en Gastrocafé Santiago (nagerecht). De wandeling begint met kop koffie of thee en huisgemaakt gebak bij Gastrocafé Santiago. Daar ook stelt de gids je gerust: het wordt een gezellige avond, geen ‘saaie’  geschiedenisles. De wandeling draait om mooie verhalen. Die ontroeren of je laten lachen, maar je in ieder geval lang zullen bijblijven.

Meer informatie of een reservering maken?
Kijk dan op www.stadswandelingvlissingen.nl