In Deltapark Neeltje Jans beleef je de kracht van water

Deltapark Neeltje Jans is een fantastisch park voor jonge pleziermakers en volwassenen die meer willen weten over de natuur in de Oosterschelde en de Deltawerken. De kracht van Deltapark Neeltje Jans is dat hier spel- en waterplezier op een natuurlijke manier wordt gekoppeld aan educatie. Dat begint natuurlijk al met de locatie van het park: op het voormalige werkeiland Neeltje Jans. Hier werd gebouwd aan de inmiddels beroemde Stormvloedkering.

Die Stormvloedkering biedt een imposante aanrijroute naar het park. Met aan je ene hand de Noordzee en aan de andere kant de Oosterschelde, ervaar je direct dat je hier op een unieke plek bent. Zodra je het park ziet opdoemen, weet je dat je goed zit: jullie dagje boordevol plezier kan beginnen! Kinderen vanaf 2 jaar kunnen zich hier enorm vermaken, maar ook volwassen koppels kunnen er met gemak enkele uren doorbrengen. Voor ieder wat wils!

Glijden, spetteren en zwemmen
Eenmaal binnen wordt kiezen moeilijk. Het waterpark en de speeltuinen lijken bijna te knipogen: kom spelen. Dat kan volop! Hopelijk heb je je zwemkleding meegenomen! Geniet dan van het Oosterscheldewater in de aquasplash en de waterspeelplaats. Of stap in een rubberboot en glij supersnel naar beneden op de waterglijbaan. Dat kan zelfs met je kleren aan! Ook leuk is de orkaanmachine; die staat garant voor een stormachtige ervaring! De treintjes die op het park rijden, brengen je overal naartoe!

Oog in oog met mooie vissen en stoere haaien
Bij Deltapark Neeltje Jans kun je ook kennismaken met de onderwaterwereld van de Oosterschelde. Zie hoe parmantig zeepaardjes door het water glijden, ontdek hoe sierlijk roggen zijn en tel de vele sepia’s en zeenaalden! Verder is er ook een tropisch aquarium met tropische vissen én haaien. Als je wilt, kun je deze haaien zelf voeren! Hoe? Je gaat in een wetsuit en met een duikbril op in een duikkooi, waarmee je afzakt in het water (tegen bijbetaling). Reken maar dat de haaien zin hebben in iets lekkers! Let op: dit is niet voor angsthazen! Houd je het liever droog? Neem dan een kijkje bij de educatieve zeehonden- en zeeleeuwenpresentatie! Je kunt trouwens ook mee met een rondvaartboot. De boottocht voert je onder andere langs de Stormvloedkering en – bij laagwater – naar de zandbakken waar regelmatig zeehonden liggen te zonnen.

Leer alles over de Deltawerken
In de Delta Experience ervaar je het verhaal van het gevecht tegen het water. Je beleeft de rampnacht in 4D door de ogen van een jong meisje en krijgt zo een imposant inkijkje in wat zich afspeelde in de verwoestende nacht van 31 januari 1953. Kippenvel: houd daar maar rekening mee. Juist daarom wordt geadviseerd om kinderen, die jonger dan 8 jaar zijn, niet mee naar binnen te nemen. In het hoofdgebouw vind je verder nog exposities over Nationaal Park Oosterschelde, Ramp 1953, de Deltawerken en zijn er diverse films.

Zoveel te doen!
Het is duidelijk dat je je in Deltapark Neeltje Jans geen moment verveelt. Even bespreken wat je hebt gezien of juist nog wilt gaan doen? Bij Delta Plaza kun je heel veel lekkers kopen om gezellig samen te eten en te drinken. Of kies iets leuks in de souvenirshop, dan kun je in je herinnering deze superleuke dag nog keer op keer beleven!

Meer informatie of ticket(s) kopen?
Kijk dan op www.neeltjejans.nl