Vanaf een stoere RIB-boot oog in oog met zeehonden

Wie bij de RIB-Safari denkt aan het zo hard mogelijk over het water varen, heeft het mis. Gelukkig maar, want dan mis je al het moois dat het Grevelingenmeer je te bieden heeft. En dat is veel! Tijdens een RIB-Safari van anderhalf uur ontdek je luierende zeehonden, eilandjes met wilde pony’s, gezellige havenplaatsen, en de kleurrijke watersporters niet te vergeten. Superleuk dus, want met een RIB-Safari op het Grevelingenmeer combineer je het varen in een stoere RIB-boot met het ontdekken van een uniek natuurgebied.

Zin om zo’n RIB-Safari van Dolphin Events te beleven? Doen! Opstappen kan heel eenvoudig bij Marina Port Zélande. In de zomermaanden zijn er maar liefst 4 tochten per dag! Leuk is dat je met maximaal 12 personen aan boord gaat; zo ga je niet op in de massa. Bovendien, voor iedereen is plaats op de comfortabele stoelen. Varen met een Dolphin RIB is sowieso heel stabiel en veilig. Niets voor niets kiezen ook professionals, zoals de politie, mariniers en brandweer, voor RIB-boten (Rigid Inflatable Boat). Wetsuits of regenkleding aan? Dat is helemaal niet nodig! Als het niet regent of hard waait, zit je gewoon heerlijk droog op deze fantastische boot! En regent het wel, dan krijg je regenkleding te leen. Da’s handig! Daarom ook is een RIB-Safari leuk voor jong en oud: het gaat niet hard, maar juist veilig en goed!

Klaar voor de start?!
De Grevelingen, op de grens van Zeeland en Zuid-Holland, is het grootste zoutwatermeer van Europa. Het is een uniek natuurgebied, waar hard varen vanzelfsprekend niet is toegestaan. Alhoewel, een kleine uitzondering daarop vormt het snelvaargebied, dichtbij de haven van Marina Port Zélande. Om die reden laat de schipper je daar graag even kennis maken met de power en wendbaarheid van een RIB. Hou je vast! Op het meer schakelt de RIB naar een snelheid van 15 km/uur. Heerlijk! Alle tijd om rond te kijken en de unieke natuur te zien en te beleven. Je vaart langs de vele eilandjes en ziet daar bijzondere land- en kustvogels, wilde pony’s en soms zelfs reeën. Leuk is dat de schippers van Dolphin het natuurgebied door en door kennen. Zij kunnen je er alles over vertellen. Ook over de havenplaatsjes als Brouwershaven en Den Osse. Hoogtepunt is natuurlijk het spotten van zeehonden. Door hun grote ronde ogen zijn deze zeezoogdieren zo aandoenlijk. Natuurlijk blijft de schipper op gepaste afstand, maar reken maar dat je de zeehonden goed voor je lens krijgt. Daar kun je thuis indruk meemaken. Onvergetelijk!

Alleen of met het hele gezin
Een RIB-Safari van Dolphin Maritime is zo leuk dat ook veel locals aan boord gaan. Ze genieten van het mooie van ‘hun’ meer. Wil je een keer meevaren? Dan boek je je zeehondensafari heel eenvoudig online of via WhatsApp. De groepen van maximaal 12 passagiers zijn klein, maar wil je echt privé zijn met je familie of gezin? Dan kun je eenvoudig een privé afvaart boeken! Natuurlijk zijn er ook volop combinaties te maken. Bijvoorbeeld met lekker eten, vooraf of nadien, bij Marina Port Zélande. Of ga zelf nog het water op om te surfen, suppen of zeilen. In samenwerking met surfcentrum Brouwershaven is er veel mogelijk.

Teambuilding
Leuk is dat zo’n RIB-Safari ook erg leuk is als personeelsuitje of team-event. Leer bijvoorbeeld navigeren: waar ben ik en waar wil ik naartoe? Inderdaad, de link met management in het bedrijfsleven is zo gelegd.  Laat je informeren over de vele maatwerk mogelijkheden. En, wil je nu echt een keer knallen over het water? Zoek Dolphin Maritime dan op in de Rotterdamse haven. Daar verzorgen zij sinds 2006 de ‘RIB-Adventure Rotterdam’ en leer je in volle vaart de haven van Rotterdam kennen.

Meer informatie of een reservering maken?
Kijk dan op www.dolphin-ribs.com