Met de ferry van A naar Belevenis

Wie aan de Westerschelde Ferry denkt, denkt in eerste instantie misschien aan vervoer en mobiliteit. Logisch, het fiets-voetveer brengt dagelijks honderden mensen van Vlissingen naar Breskens en andersom. Iedereen die weleens meevaart, wéét dat de ferry meer biedt dan zomaar een overtocht. Varen over de Westerschelde is een bijzondere belevenis. Om die reden kiezen tal van dagtoeristen voor deze boottocht. De Westerschelde Ferry maakt dat extra aantrekkelijk door aan beide overkanten aantrekkelijke arrangementen aan te bieden voor een leuk dagje uit! Zorgeloos op stap: écht vakantie!

De Westerschelde is een van de drukst bevaren wateren ter wereld. Aan boord van de ferry kijk je je ogen uit. Je passeert grote schepen die van of naar Terneuzen of Antwerpen varen en met een beetje geluk spot je misschien wel zeehonden! Met je haren in de wind kijk je bij mooi weer mijlenver: je ziet Terneuzen, Vlissingen, Breskens en de mooie kusten van Walcheren en Zeeuws-Vlaanderen. Houd je camera maar bij de hand. De wind, het water, de zilte lucht: wat een heerlijk gevoel van vrijheid! Bovendien, in de verte ligt de overkant, een nieuwe plek om te gaan verkennen.

Vertier aan boord
Aan boord van ferry is regelmatig iets te doen. Sowieso kun je er warme en koude drankjes kopen en een keuze maken uit een assortiment koeken. Maar er gebeurt meer! Soms zijn er clowns, muzikanten of gidsen aan boord. Deze gidsen zijn vrijwilligers van het Visserijmuseum uit Breskens of van het Muzeeum uit Vlissingen. Zij vertellen de mooiste verhalen over de visserij, over alles wat leeft in de Westerschelde en natuurlijk andere, stoere schippersverhalen.

Overkant met een zee aan mogelijkheden
Eenmaal aan de overkant ligt er een zee aan mogelijkheden voor je open, zowel in Vlissingen als in Breskens. Er wordt hard gewerkt aan het opknappen van de veerpleinen, zodat daar al het nodige vertier te vinden is. Wie een arrangement heeft gekozen, kan bijvoorbeeld in stappen bij de Zonnetrein in Vlissingen of zelf fietsen of wandelen naar het Muzeeum. Super makkelijk, want je hebt alle benodigde tickets al op zak! Ook aan de Zeeuws-Vlaamse kant is van alles te beleven, zoals een bezoek aan het Visserijmuseum of met de bus verder rijden naar Brugge. Ook zonder bijgeboekte arrangementen vinden mensen hun weg. Logisch, er is zoveel te beleven! Ze gaan naar Middelburg, Goes of Cadzand of kiezen voor heerlijke stranddag ‘aan de overkant’!

Verbinden van mensen en streken
De Westerschelde Ferry verbindt nadrukkelijk mensen en streken. En laten we eerlijk, de overkant trekt altijd! Gelukkig is er aan beide kanten van de Westerschelde veel te beleven. En dat wordt nog leuker als je daar met de boot naartoe gaat! Dat is écht een Zeeuws dagje-uit.