De smaak van Zeeland proef je in Yerseke

Voor de één staat Zeeland synoniem voor eindeloos witte stranden, duinen en urenlang plezier in de zon. Een ander associeert Zeeland met het rijke achterland met kleurrijke boomgaarden, prachtige bloemendijken en gezellige, historische dorpen en steden. En wie van mosselen, oesters en kreeften houdt, waardeert Zeeland vooral om die zilte rijkdom. Op dat gebied is Yerseke onmiskenbaar het middelpunt van Zeeland. Dit vissersdorp aan de Oosterschelde staat van oudsher bekend om het smaakvolle zeebanket. Wil je daarover meer weten? Wil je proeven of zelf oesters rapen? Start dan bij Tourist Shop Yerseke!

Tourist Shop Yerseke is hét toeristische informatiepunt voor toeristen in Yerseke en omgeving. Je vindt de Tourist Shop aan het Kerkplein, middenin het dorp. Daar kun je terecht voor toeristische informatie en reserveringen. Daarnaast coördineert de Tourist Shop groepsarrangementen, allerlei activiteiten op maat én tal van interessante rondleidingen. De rondleidingen in en om Yerseke bijvoorbeeld zijn enorm populair.


Boek eens een rondleiding in Yerseke

Yerseke is een relatief klein vissersdorp, maar er is veel te beleven! Alleen de historische oesterputten en de drie havens (Koningin Julianahaven, Willem Alexanderhaven en Prinses Beatrixhaven) zijn je bezoek al waard. Het wordt extra leuk als je met een gids op stap gaat, die rondleidt langs de mooiste plekjes. Tourist Shop Yerseke heeft een team van meer dan tien ervaren gidsen. Zij vertellen vol trots over oesters en de oesterputten en het belang van de visserij en de mosselkwekerij voor Yerseke. Zeeuwse mosselen ken je vast. Het predicaat Zeeuws staat zondermeer voor kwaliteit. En natuurlijk komen de meeste van deze mosselen uit Yerseke! Na de rondleiding kun je natuurlijk direct proeven van al het zilte lekkers uit de Oosterschelde: mosselen, oesters, kreeft. Vers uit de zee, dus gezond én lekker!


Oesters rapen tijdens een ‘oesterexpeditie’

Natuurlijk kun je in Zeeland ook op ‘oesterexpeditie’! Ga op pad met een lokale gids en ontdek wat er allemaal leeft in de Oosterschelde. De gids neemt je mee naar een dijkvoet vlak achter de haven. Daar leer je alles over de verschillende soorten oesters, en hoor je hoe je de oesters kunt rapen. Zo is het erg belangrijk om goed te kijken wélke oester je pakt. Liever niet te groot bijvoorbeeld, want die zijn niet zo lekker. En staat de oesterschelp al open? Lekker laten liggen dan! Heb je een goede oester te pakken? Dan laat de gids zien hoe je deze met een oestermes en oesterhandschoen kunt openmaken en natuurlijk direct kunt opeten. Die pure, zilte smaak rechtstreeks uit de zee: dat ís Zeeland!

Maak een culinaire wandeling

Tijdens een culinaire wandeling door Yerseke maak je al wandelend kennis met al het lekkers dat Zeeland je te bieden heeft! Van heerlijk zeebanket, zoals Zeeuwse mosselen, oesters en Oosterscheldekreeft tot de enige, echte Zeeuwse bolus. Daar lik je letterlijk je vingers bij af! De culinaire rijkdom van Zeeland zal je verrassen! Leuk is dat je deze culinaire wandeling op je eigen houtje volgt. Het wordt nóg leuker in goed gezelschap. Je loopt van restaurant naar restaurant en ontdekt telkens een Zeeuws hapje of gerechtje. Natuurlijk ontvang je gelijktijdig ook de nodige toeristische informatie. Zo combineer je op een gezellige manier het nuttige met het aangename.


Meer weten over de rondleidingen, culinaire wandelingen of wil je oesters rapen?
Kijk dan snel op www.touristshopyerseke.nl