Spoiler alert: zeehonden en bruinvissen!

Een rondvaart met de MS Onrust betekent dat je oog in oog kan komen te staan met bruinvissen (de Zeeuwse walvis) en zeehonden! Niet altijd natuurlijk, want je vaart middenin de natuur. De Oosterschelde – het grootste Nationaal Park van Nederland -  heeft haar eigen ritme van eb en vloed. En dieren trekken zich nog steeds niets aan van de afvaarttijden van dit passagierschip. Gelukkig maar. Zo wordt het ontdekken van zeehonden en bruinvissen een fantastische belevenis!

De thuishaven van passagierschip De Onrust is Burghsluis op Schouwen-Duiveland. Dit is een klein haventje, vlakbij de Stormvloedkering. Alleen daar aan boord gaan, is al een bijzondere ervaring. Gelukkig is er voor elke tafel aan boord een verrekijker beschikbaar. Die ga je gegarandeerd nodig hebben!

Leuk leerzaam
De gids aan boord weet alles van het water, de waterkant en de natuur om je heen. Zo ontdek je de verhalen achter over de Deltawerken, de Zeelandbrug en de Plompe Toren – die toren herinnert aan het dorp Koudekerke, dat in het water verdween. Ook vaart het schip langs de echte Zeeuwse mosselpercelen. Dus daar komen Zeeuwse mosselen vandaan! De gids vertelt je alles wat je graag wilt weten over Zeeland en de Oosterschelde. Heb je vragen? Stel ze gerust!

Zeeuws ‘wildlife’ spotten
Het leukste is natuurlijk het spotten van echt Zeeuws ‘wildlife’. Is het hoogwater, dan kom je de zeehonden zwemmend tegen. Valt het je op? Zeehonden zijn echte acrobaten in het water! Ze zwemmen net zo makkelijk op hun buik als op hun rug, rechtop of ondersteboven. Natuurlijk kiezen zeehonden ook weleens voor een momentje rust. Wie weet, krijg je ze lekker luierend in je vizier. De bruinvissen, ook wel Zeeuwse walvis genoemd, kun je in groepen elegant door het water zien glijden. Midden op hun rug hebben ze een grote, driehoekige vin, die je duidelijk kunt zien. Boven op hun kop zit het blaasgat. Daardoor ademen ze. Stil eens; soms kun je ze horen puffen tijdens het ademhalen! Ook boven het water is van alles te ontdekken. Als je geluk hebt, kan de gids je wijzen op de alken, een beschermde diersoort. Dit vogeltje lijkt op een papegaaiduiker. Goed opletten, want deze vogels kunnen laag over het water vliegen en tussen de golven door manoeuvreren. 

Goed gevulde kombuis
Wat een rondvaart op De Onrust extra aantrekkelijk maakt, is de goed gevulde kombuis. Lekker! Er is van alles aan boord: van koffie met een bolus of verse appeltaart tot een kop huisgemaakte soep, mosselburger of een portie heerlijke mosselen. Geloof het maar: die smaken aan boord extra lekker!

Rondvaart voor iedereen
De ervaring leert dat echt iedereen een rondvaart met de MS Onrust leuk vindt. Oud of jong, waterrat of landrot, natuurliefhebber of ontspanningzoeker. Je kunt voor de familierondvaart van 1,5 uur of inschepen voor de natuurrondvaart, die 2,5 uur duurt. Op de website vind je ook rondvaarten die langer duren, zoals de rondvaart Oosterschelde Highlights. Als je tickets bestelt, kun je gelijk ook aangeven of je binnen of buiten wilt meevaren. Het heeft allebei zijn charme: binnen is gemoedelijk warm, buiten ruik je de zilte lucht en voel je de wind door je haren. Wat je ook kiest, houd daar wat betreft je kledingkeuze rekening mee. Wat je plaats aan boord ook is, je geniet ongetwijfeld van alle natuurlijke verassingen, die de Oosterschelde voor je in petto heeft.

Meer informatie of een reservering maken?
Kijk dan op www.ms-onrust.nl